مدیرعامل بورس کالا

پیشنهاد ما این بود که ابتدا خرمارا ما از کشاورز تحویل بگیریم و ۳۰ درصد پول را دولت پرداخت کند؛ منتهی ۷۰ درصد باقیمانده در انبار بورس بنام خود کشاورز ثبت شود که اگر  کشاورز توانست، محصول را طی ساز و کار بورس کالا عرضه نماید و اگر نتوانست، دولت به صورت توافقی از کشاورز خرید نماید.

به گزارش «کالاخبر»  مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص عرضه خرما در بورس کالا به بورس ۲۴ گفت: قرار است از سال آینده طبق توافق صورت گرفته، عرضه خرما در بورس کالای ایران انجام شود.

​حامد سلطانی نژاد درباره اینکه خرید تضمینی خرما در بورس کالا با چه روشی انجام خواهد شد گفت: البته ممکن است خرید تضمینی به  صورتی که گفته شده انجام نشود و خرید بیشتر به صورت توافقی باشد. مانند خرید زعفران که دولت با قیمت مشخصی از کشاورزان خریداری می نماید. دولت یا تعاونی روستایی معمولا پس از خرید محصول کشاورزی،  ۳۰ یا ۴۰ درصد پول را در ابتدا به کشاورز پرداخت می کند و مابقی را با  فاصله ای در حدود سه ماه بعد از فروش،  پرداخت می کند.

مدیر عامل بورس کالای ایران گفت: البته در مورد خرید خرما، پیشنهاد ما این بود که ابتدا محصول را ما از کشاورز تحویل بگیریم، ۳۰ درصد پول را دولت در ابتدا پرداخت کند؛ منتهی ۷۰ درصد باقیمانده در انبار بورس بنام خود کشاورز ثبت شود که اگر  کشاورز توانست، محصول را طی ساز و کار بورس کالا عرضه نماید و اگر نتوانست، دولت به صورت توافقی از کشاورز خرید نماید. این پیشنهاد ما در خصوص خرید تضمینی خرما در بورس به عنوان یکی از محصولات کشاورزی است که برای ایران مهم است و ما در تولید و عرضه آن مزیت نسبی داریم.

مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران در خصوص ظرفیت های قانونی عرضه محصولات و انجام مبادلات شفاف در بورس کالا گفت: در خصوص معاملات محصولات پتروشیمی و همچنین در مورد برخی محصولات فلزی و فولادی در بورس کالای ایران الزاماتی وجود دارد و در مورد محصولاتی که الزام قانونی وجود ندارد، سعی شده که اگر انحصاری در بازار وجود داشته، با همکاری شورای رقابت محصول در بورس عرضه شود.

او با اشاره به رای شورای رقابت درمورد ورق فولاد و محصولات پتروشیمی گفت: به طور مثال در مورد ورق فولاد و محصولات پتروشیمی شورای رقابت رای بر این داده که کل این محصولات باید در بورس کالا عرضه شوند.

این مقام مسئول گفت: درمورد محصولات انحصاری، شورای رقابت و دیگر نهاد های سیاست گذار حمایت می کنند تا محصول مورد نظر در بورس کالا به عنوان یک بازار شفاف عرضه شود. ما سعی کرده ایم بیشتر سیاست های تشویقی را انجام دهیم و مشوق های خوبی هم برای عرضه کنندگان در نظر گرفته شود.

سلطانی نژاد گفت: در این خصوص مجلس همکاری های لازم را انجام می دهد و ما نیز پیشنهاد داده ایم این مصوبات تشویقی به نتیجه برسند. به طور مثال تلاش می کنیم، معافیت هایی از جمله معافیت های مالیاتی و غیره برای عرضه کنندگان محصول در بورس گرفته شود.در همه جای دنیا چنین چیزی وجود دارد و شرایط فروش خارج از بورس آن قدر سخت گیرانه است و مبادله در بورس مشوق هایی دارد که همه ترجیح می دهند در بورس فروش انجام شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها